Så var vi bara två


Igen då efter en heel mysig vecka. Barnanana har varit helt underbara och mysiga hela veckan. Men ska bli skönt att få vila upp sig nu efter all julstress.

Vi börjar barnledigheten med film i sängen f r o m nu t o m i morgon kväll.. Täntke iallafall försöka.. Vi brukar ju vara helt värdelös på det där med att bara koppla av och ta det lugnt.
Men känner jag mig själv så kommer man nog gå upp senast nio imorn iallafall och sätta igång med någe projekt..
Ronny började lägga plattor i isflaksmönster framför kaminen i pysselrummet idag och nu lutar det rätt så mycket åt att det kommer bli så i hela rummet för det blev så jävla snyggt...


Ne nu ska jag ta å fixa någon macka som jag ska försöka trycka i mig till skräckfilmerna.. är dock fortfarande dyngmätt efter den asgoda kalkonen vi åt hemma hos mor förut.

TJOHO!!!


Så var handledarkursen avklarad nu då.. Bara att vänta på intyget nu och sen e det bara att tuta å köra : )



.,.



Lugnt och skönt nu när all stress lagt sig.



Idag har vi varit ute och pulat i snön... Ronny har lovat att han ska få ordning på subban åt mig tills jag får körkort, så han tog loss växellådan idag.. var några timmars jobb...




Han har lovat att försöka hinna med och få den fixad och stylad och få batbilen reg.besiktad innan power meet i sommar...








GOD JUL



Önskar

Skogstomtarna

















Klädde julgrana igår


I år tog det inte halva dan att hitta en julgran, hittade en rätt fort som tur var.. var min minimini gran som tog lite längre tid att hitta..





stora julgranen vart bara 4,9 m i år..







När barnanana kom hem så vart det myspys kväll... skönt att kunna ta det lugnt för en gångs skull efter en rejäl stressvecka..



Idag blir´e till att fixa köttbullarna och skinkan och lite julbak


Barnledig vecka

Betyder att man absolut inte har någon som helst tid att sätta sig ner och skriva i bloggen.

Den här veckan har det inte blivit några renoveringar eller andra stora upp och ned vändningar av huset.

Bara fixat lite på Nancys rum och sen ett litet hål i taket upp till vinden har vi lyckats gjort...Okej litet och litet... Men tanken var god, varför inte börja isolera och fixa ordning på vinden så där en sex dagar innan jul..? Kom dock inte så mycket längre än att börja isolera vinden, kom på att det kanske fattas lite material.




Nancys rum såg ut som Elviras innan



Fick en loftsäng istället







Idag har det blivit bakdag, tog väspan upp till Kilsmo och baka lite hemma hos mor.. Bara tre sorters kakor kvar att baka till jul..



















Alltså, jag trodde inte att det fanns idioter till föräldrar som på ett barnkalas låter barnen ranka dem bästa presenterna och utstyrslar. Men oj vad fel jag hade. Jag förstår inte riktigt hur man tänker då.. okej om man har maskeradfest och man korar en nummer ett, men sen kommer väl alla andra tvåa när det handlar om barn... eller?

korar man ut dem fem bästa så att dem andra ska få bli ledsna och känna att dem inte var någe fina? och presenter??? vad ger man för budskap till barn egentligen. "ne du, det här dög inte. så nästa år så måste du övertala dina föräldrar att köpa något riktigt dyrt och fint åt mig, annars duger det inte." vad glada alla måste varit när dem kom hem ifrån det kalaset och visste att varken presenten eller min utklädnad dög.

Nä, fy fan.. så jävla lågt. så gör man inte med barn...


15 cm SNÖÖÖÖÖÖ :-D

Det snöar satan idag :-D

Hoppas verkligen att det ligger kvar och att det blir en riktig vargavinter. Har önskat mig en riktigt bitande kyla ,massor med snö och en lång lång vinter. Brukar ju få som jag vill.. Men om jag lyckas kontrollera vädret återstår att se.







Elvira hade Luciatåg igår. Var inte med, men jag fick ett alldelles eget luciatåg på kvällen då hon återspelade alltihop så jag fick se hur det var. Hur sött som helst.









En till som var rätt söt igår var Liam när han talade med pappa på telefon. Han börjar bli väldigt lillgammal nu..






Idag har jag inte fått mycket gjort här hemma... Eller det beror väl på hur man ser det.. Har suttit och försökt planera upp Tvättstugan/ walk-in-closet som vi ska bygga... Men det är inte så lätt att lyckas trycka in allt man vill få in där.. vet precis hur jag vill ha det men det vill inte riktigt fungera i praktiken.. Hmm.. tar nog ett bra tag innan jag får det att gå ihop..



Winterland


Idag har jag och Liam varit jätte duktiga. Vi har bakat pepparkakor och wienerstänger.  Jag såg till att frysa in det mesta så att det förhoppningsvis finns några kvar till jul så jag slipper baka om...








Efter bakningen så tog vi på oss all uteklädsel och drog fram pulkan, tills Liam tröttnade och tyckte bobben verka roligare.

Synd bara att han ska vara så mesig för fart... jag lyckades lagom få honom att tycka det var kul när jag srang med bobben så ramlade han av.. Suck tillbaks på ruta ett..

Snöbollskrig är ännu inte helt okej.. Idag gick det bra när han fick kasta snö på mig men han är fortfarande lite feg för att ens kolla på när man har snöbollskrig.. Sist det var snö så skrek han som en stucken gris när vi andra kasta snöbollar.. Får man tydligen inte göra, fast det är ju i å för sig rätt bra tänk... man ska ju kanske inte uppmana små barn att man ska kasta saker på varandra..








Bilder lite smått å gott









Liam och jag är ensamma hemma idag så vi har pyjamasdag.






Klart skallarna måste pyntas :p








D E T S N Ö A R ! ! !




SNÖ SNÖ SNÖ

Kan man önska sig något mer när man vaknar och det är alldelles snötäckt på marken? NÄÄÄÄ!!






Gjorde en dörrkrans igår utav granris, enris och lingonris... När jag äntligen var klar med den så slog det mig att det kanske inte fanns så mycket plats på dörren för att hänga den.. så den hamna på väggen så länge..













Nancy testa frisyrer igår... As coolt blev det  : )

lucia hela veckan


Känns det som.. Var på Olles luciatåg/julavslutning igår.. riktigt rolig föreställning dem gjorde :)
Synd bara att Liam aldrig kan sitta still en längre tid, men det gick rätt bra ändå..




Olle var en cool pepparkaksgubbe














Efter pausen så vart det show igen, den här gången vart det olika disneyfigurer







Olle spelade trötter









Snöar ute : )


Idag verkar alla ha vaknat på rätt sida.. underbar morgon än så länge.. Blev väckt först med besked om att kaffebryggaren var laddad  och snälla Nancy satte igång den när hon väckte mig : )

Kaminen är igång.. kaffe på väg.. sen blir det nog en härlig städdag idag så det är fint i helgen.. Kommer ju inte hinna med så mycket här hemma då.. Julpyssel i Kilsmo på lördag och julpjäs på söndag som vi ska försöka hinna med, och Ronny måste försöka fixa subban så den är fungerande och pimpad när jag väl får körkortet..


Nancy gick luciatåg igår;



Pyntade luciakronan med lingonris, vart jätte fint :)





Morbror Olle har julavslutning och luciatåg ikväll som vi ska försöka hinna upp till och imorgon är det Elviras tur och på fredag Liam...


Julstök, pyssel och få ordning på huset...

Har varit några stressade veckor nu, och mindre stressigt lär det väl inte bli heller nu när det snart är dags för julbak och fixa all julmat.. Kul är det iallafall och det är väl tur att vi är extremt effektiva människor.


Fick för oss för några veckor sen att vi helt klart skulle kunna hinna foga,slipa och olja golvet i vardagsrummet/Liams rum/matsalen (ett bra rum) , tapetsera köket, fixa klart räcket och samtidigt hinna med allt annat som måste göras.

Golvet har vi iallafall lyckats få ordning på..

















Barnanas adventskalendrar tog mig bara tre dygn si så där att göra.. Tur att jag vart nöjd med dem iallafall..



Några läxor ...


Några läxor i arbetsmoral!



Läxa nummer ett:


En kråka satt i toppen och gjorde ingenting speciellt.

En liten kanin fick syn på honom och frågade: "kan inte jag också sitta som du, och göra ingenting speciellt?"

Kråkan svarade: "Visst, varför inte."

Så kaninen satte sig på marken, och gjorde ingenting alls, precis som kråkan.

Plötsligt dök det upp en räv som kastade sig över kaninen och åt upp honom.


Sensmoral: För att kunna sitta och göra ingenting speciellt, måste du sitta i toppen.



Läxa nummer två:


En kalkon snackade med en tjur.

"Jag skulle så gärna vilja komma upp i toppen, men jag orkar inte", suckade kalkonen.

"Tja, varför tar du inte och äter lite av min skit", svarade tjuren.

" Den innehåller massor med näring".

Kalkonen pickade lite i skiten och upptäckte att den faktiskt gav honom ork att ta sig upp på första grenen. Nästa dag, efter att ha ätit lite mer skit tog han sig upp till nästa gren.

Slutligen, efter en tid, hade han tagit sig upp i toppen och satt och kråmade sig.

Självklart blev den tjusiga kalkonen snart upptäckt av en jägare som tog fram bössan och sköt ner den.


Sensmoral: Att äta och prata skit kanske kan hjälpa dig upp till toppen, men det kan inte hålla dig kvar där.




Läxa nummer tre:


När kroppen gjordes för första gången ville alla kroppsdelar vara chef.

Hjärnan sa: "Jag borde vara chef. Jag kontrollerar ju kroppens alla funktioner!"

Fötterna svarade: "Vi ska bestämma! Vi bär ju omkring hela kroppen -även hjärnan -vart den än ska."

Händerna sa: "Vi borde få bestämma eftersom vi gör allt arbete och tjänar pengar."

Och så fortsatte de t-hjärtat, lungorna, ögonen -enda tills rövhålet sa:

"Jag ska vara chef!"

Alla vred sig av skratt -ett rövhål som chef! Rövhålet blev surt och började strejka, blockerade sig självt och slutade fungera. På en relativt kort tid blev ögonen vindögda, händerna knöt sig krampaktigt, hjärta och lungor råkade i panik och hjärnan fick feber.

Till slut bestämde de sig för att rövhålet skulle få bli chef i alla fall.


Sensmoral: Du behöver inte vara hjärnan för att vara chef,

Det räcker med att producera en massa skit!













RSS 2.0